Klubhistorie 1984-1986


Når man har fået den ære at være med til at skrive lidt af klubbens historie, kan jeg ikke lade være med at tænke på alle de herlige, anstrengende, sørgelige, udfordrende og morsomme oplevelser og alle de gode venner, som klubben har bidraget med. Jeg har lært ligesindede at kende i hele Danmark: Fra Dragør til Struer over Sønderborg til Holte osv.

Det har også gennem kajakroningen været mig en meget stor ære, at have trænet og roet sammen med nogle af kajaksportens allerstørste navne: Jesper Lützen, Jørgen Wrem, Søren Jans, Johnny Jensen, Hans Henrik, Flemming Matthiesen, Anne F J-S, Rørhauge, Bøje Hansen, Per Spejder, Erik Skovlund, David Packness og Henrik Vedel, det puds.

Jeg har været til hof hos kystens dronning, Ruth, hvor der blev serveret kaffe med ‘fløde’ Alt i alt en masse store oplevelser.

1984:
Det var atter et af de år i Nova’s historie, hvor der var nogle medlemmer, der kunne afse lidt tid til, at introducere ungdommen fra oplandet i kajakroningens glæder gennem 'sjov sommer i Gentofte'.

Der blev arrangeret hyttetur til Karise med klanen som primusmotor: Boisen, L.P, Viggo og Steen, der som altid stod for maden. Under opholdet blev der konkurreret i electric-boogie og O-løb. Som noget enestående ifølge arkivet var L.P.’s storetånegl i synlig bedring, da han var holdt op med at bide i den.

Søren Jans og Anders blev på Bagsværd Sø efter DM-sejr 
i toer-kano udtaget til at repræsentere landet i en dragekaproning i Stockholm. I en dragekano sider der cirka 20 roere, en rorsmand og en trommespiller til at holde takten.

I Stockholm boede Søren, hans far Jørgen og jeg privat hos nogle meget søde mennesker, som serverede kaffe, der var så tynd, at Jørgen spurgte, om de havde noget Nescafé til at spæde op med.

I Stockholm kører pissoirerne lige pludselig - ikke rart! Det var nu en affaldscontainer på en lastvogn, men tilsyneladende det eneste diskrete sted for mig.

Danmark blev nr. 2. Og gik glip af en tur til Singapore, slået med kun 2 cm.

Anne, Dorte B. og Anders roede 135 km. på Weseren. 
Steen 80 km. uden træning.

Claus Hilborg, Steen, Dorte, Lisbeth, Mik og Søren Bagger (som også var rundt i 1982) roede Sjælland Rundt på 14 dage og kunne fortælle hele den næste vinter fra turen - nogle brave roere.

Historien om Sjælland Rundt blev bragt i Novissimum september 1984 og er sjov læsning. Historien er skrevet i dagbogsform og alle væsentlige højdepunkter er beskrevet: Nogle dage roede de op til 74 km. Våde soveposer, flytning af sten for at kunne slå telte op og primitiv madlavning og så pludselig en Martini-terrasse hos Steen’s tante.

Kaproning 1984:
Venø rundt: Anders k1-kap. nr.1
Sundløbet: Anders k1-kap nr.2
Susåløbet: Nina G k1 tur. nr.1
Kronborgløbet: Hans-Henrik / Anders k2 kap. nr.1
TdG: 19 sunde kajakroere fra klubben deltog.

Øresundsløbet: Hans-Henrik, Anne, Svend, Kim og Anders:
vi vandt det hele, og især whisky-løbet. Der var senere fællestransport hjem af folk fra klubben, idet ingen kunne ro forsvarligt.

1985
Af de meget store ting, der skete i 1985 var at Torben Klærke gik af som formand. Men det var ikke kun en formand, som dette år skulle vælges, idet Jesper Rønnebech og Kim Thorsen udtrådte pga. medicinstudiers færdiggørelse.

Torben var blevet formand for Københavnskredsen og dermed bestyrelsesmedlem i forbundet og mente derfor ikke, at han kunne klare alle posterne med det engagement, han plejede at lægge for dagen. Hans-Henrik valgtes til formand.

Claus Hilborg blev sejlet ned. Det var en meget ubehagelig oplevelse, og som vi siden har erfaret, er det meget svært, at få sejlerne til påtage sig skylden, da de altid mener, at have retten på deres side, men Hille er heldigvis politibetjent.

Hans-Henrik lagde ud med sædvanlig snilde til at fokusere på de væsentlige punkter i klubbens hverdag.

HH’s første lov lød:

Cykelstativer - Nej Tak!!
Det er forståeligt med den værdi en cykel repræsenterer 
i dag, at nogle nødigt vil efterlade deres cykel udenfor, mens de er ude at ro, spille badminton eller lignende.
Men cyklen hører ikke hjemme i bådskuret op ad pagajerne og de vil fremover blive fjernet.

Vi havde vist alle forstået det klare budskab, der lå i den nye strenge kurs, HH lagde for dagen.

Klaus Rørhauge blev aktivt medlem i Nova og træningen fik en anden lyd. Vi blev trænet sønder og sammen hver dag, altid præcist til tiden og ingen slinger i valsen. Klaus roede i årene 1985-1987: 3834 + 4626 + 5001 km.

Da nu alle vore kroppe kom til at ligne Rørhauge’s, blev klubben nødt til, at investere i et nyt lager af træningsdragter.

Det var naturligvis synd for alle dem fra HK, som deltog i vor træning. Men de har jo aldrig været for smarte 
i “tøjet” derovre.

Årets hyttetur gik til Steen’s sommerhus i Hornbæk med indlagte quizzer, lege, samt masser af mad og drikke. Vittigheder, historier og hygge, og ingen kajak - FEDT.

Nova afholdt badminton-turnering, der blev afsluttet med en FED julefrokost. Hvem der vandt vides ikke, men det var indviklet.

Året sluttede med en Galla Nytårsaften, hvor selveste Hollywood ikke kunne have hamlet op.

Kaproning 1985: Venskabsmatch. Her vandt vi som sædvanligt alt det væsentlige. Vi sørgede også for underholdningen: Under løbet i k2 mix., kom Hans-Henrik og Lene Larsen op at tottes pga. deres placering, så alvorligt og så højtlydende, at det endte med, at den eneste løsning HH mente passende, var en tur i baljen før målstregen for at køle Lene af.

Nogle af de gode resultater:
TdG: Anne k1-tur nr. 1
Anders og Hans-Henrik k2 kap. nr.9, kun slået af Nationscup-roere.
Kronborgløbet Hans-Henrik og Anders k2 kap. nr. 1
Anne k1 kap. nr.1 (begge både i ny rekordtid og Anne’s er først blevet slået i 1994).
Susåløbet: Anders k1 tur. nr.1 - Anne k1 tur nr. 1
Anne, Anders og Steen deltog på Weseren.

1986
Atter startede året med et formandskift. Hans-Henrik drog til USA for at arbejde. Claus Hilborg blev valgt til formand og satte straks politimæssig skik på hele bestyrelsen: Alle fik et ansvarsområde, som oven i købet blev offentliggjort. 
Der blev også opbygget en prioriteringsliste over hvad vores kontingent skulle bruges til etc..

Begynderinstruktionen blev også sat i system af Mogens, Steen og Anne, hvor bl.a. diverse øvelser og prøver blev sat op i skemaer.

Klaus Rørhauge, trænede som en sindssyg det år, for at blive den bedste i klubben, han ville vinde noget og lagde derfor ud med den eftertragtede titel “Årets Bademester”, så hans mål blev opfyldt.

Weseren blev atter godt besøgt af novanesere: Steen, Anders, Mogens, Anne og Dorte, som alle roede 135 km ud i et hug.

Med Mogens Seidler, som mesterkok, afholdt vi Hellerupmesterskaberne, hvor vi atter var dominerende i antal sejre over HK.

Der afholdtes veteranfest, hvor alle de “gamle kæmper” mødtes og kunne fortælle løgnehistorier fra dengang “hvor mænd var mænd”- og “kvinderne de klogeste.”

10 personer tog til Canoe World Meeting i Sverige, hvor der ventede 70 km’s regnfuld roning, med overbæringer, fosser, og overnatning på en lokal skole, sammen med ca. 700 andre.
Søren Kuhn og Lars Viktrup blev nr. 1 motionsklassen. 
Anne nr. 3 og Anders nr. 4 i eliteklassen.

Da Anne også deltog i et par af Sverige’s andre grandprixløb med flotte placeringer, var Anne den første i Danmark, der vandt pengepræmie (500 kr.) ved at blive den 4. bedste kajakroer i Sverige.

Batmintonsketcherne blev udskiftet med dartpile. Dem mente Steen var nemmere at medbringe på hans lokale steder, så Nova afholdt Dartmesterskab i stedet for.

Slut på året blev der lavet et blad til klubbens begyndere, for at informere dem bedre om klubben.

Bådlejen afskaffedes og dermed blev Viggo’s arbejde som kasserer noget lettere.

Kaproning 1986:
Flere af de gode resultater: Sundløbet: Anders K1 kap. nr.1. Maribo Regatta: Rørhauge og Anders K2 kap.nr.1 (500 m)
LD-DM: Anne K1 tur nr.1
Anders K1 tur nr.1 og med Flemming Matthiesen ARK 
k2 tur nr.1. Anne og Anette Henckel DKK k2 kap. nr. 3
TdG: Anne K-1 Tur nr.1
Anders og Flemming Matthiesen ARK k2 tur nr.1

Skrevet af Anders Frejberg