En mølleåtur

Beretning fra en Mølleåtur i september
-eller hvordan det blev 2 2 til Mølleåen

Jeg sidder hjemme i sofaen søndag aften og slår mave oven på en god middag mens jeg tænker på lørdagens tur. Egentlig startede turen tidligere med planlægning, se på kort og tjekke vejrmelding. Der var lovet godt vejr.

Vi mødtes i klubben kl 10 for at pakke og køre til TCB (TræningsCenter Bagsværd). Nogle ville ro hele vejen hjem, andre ville stoppe ved Strandmøllen og resten ro tilbage til TCB og hente biler. Lotte havde aftalt hjemtransport af kajakker fra Strandmøllen med Palos trailer (Palo skulle afsted på samme tur) Lotte havde også overtalt Cecilie til at låne sin far bil med krog og overtale kæresten til at køre. Der var altså fuuuuldstændig styr på logistikken.

Det er jo praktisk med en mobiltelefon, hvis der skal efterjusteres på logistikken. (Det skulle der) Klokken blev lidt over 12, før vi kom afsted. Ved TCB havde de mest utålmodige havde stået og trippet på broen og frosset, mens resten klædte om og var på sightseeing i TCB.

Vi kom afsted i samlet flok. Gerda og Lars Otto i havkajak. Det var heavy buisness med alle de overbæringer. Selvom de gik 2 gange, blev de alligevel lidt røde i hovederne på de længste overbæringer.

Den lange tørkeperiode havde sænket vandstanden så meget, at det var umuligt at ro under Lyngby hovedgade. Torben prøvede. Han kom igennem. Han fik givet 'Skønheden' en gelcoat-afskrabning , inden han steg ud af kajakken. Da vi andre hørte den sprøde lyd af kajak, der skraber mod sten, bestemte vi os for at bære over Lyngby Hovedgade i stedet. Isætning der krævede næsten rapelléring med kajak. Lidt af et cirkus, men ved fælles hjælp og god brug af udlagte trædesten gik det.

Fin tur gennem slotshaven. Overbæringen ved Fuglevad bemærkede vi næsten ikke. Den var dejlig kort. Slalomroning i sivskoven mod Brede. Noget sukkerkolde gik vi igang med en megaoverbæring ved Brede. De fornuftige her gik 2 gange og hjalp hinanden. Overbæringen blev afsluttet med den medbragte madpakke og kaffe og chokolade for at toppe sukkerdepoterne. Der er et utroligt fugleliv. Sikkert også en masse fisk, hvis man dømmer på antallet af lystfiskere. Jeg har ikke den store lyst til at spise fisk fra Mølleåen ...

Ørholm bød på en af turens længste overbæringer. Det var klart den mest surrealistiske. Det er en helt speciel oplevelse at spadsere gennem pænt Nordsjællandsk villakvarter med en kajak på nakken. Eneste fejl ved de iøvrigt velholdte huse er prisen. Kort efter kom vi til Nymølle. Her er overbæringen så kort, at man næsten ikke behøver at stige ud af kajakken. Stykket videre ned til Stampen er et af de fineste. Å, skov, siv, fugle. Idyllen blev kun brudt af lidt trafikstøj ved undersejling af diverse broer. Kort før Stampedam vælter Lotte. Hun prøvede vistnok at læne sig ind i et sving. Hun ville ikke sige hvad hun havde prøvet. Dermed ændres de 9 0 til 8(tørre) 1(bader).

Badning i Mølleåen vil vi gerne advare imod. Det er svinekoldt og der er frygtelig meget, meget ulækkert stinkende dynd på bunden. Ved Stampen overbæringen fik Lotte tørt tøj på, en kop varm te og en Broløbsregnfrakke på. (Engangsmodel i transparent plast i moderigtig farve og med påtrykt logo) Så var hun så god som ny. Torben var galant og bar Lottes kajak over her, så vi kunne komme videre.

Stykket til Strandmøllen er meget snørklet og ganske smukt, selvom det begyndte og regne og regne kraftigt. Hrmf. Strandmøllen bød på let kaos. Hvem ville ro ned langs kysten? Hvem stopper her? Hvem ror tilbage til TCB? Lisa, Gerda og Lars Otto havde efter sigende en rigtig flot tur på fladt vand. Rikke og Cecilie stoppede her og bestilte afhentning. Kajakkerne blev anbragt på Palos trailer for transport retur til klubben. Lotte, Hasse, Torben og jeg roede tilbage til TCB for at hente vores biler.

Det klarede op og blev en fantastisk flot tur tilbage. Nu var vi 4 og statistikken var nu 3 1. Vi blev enige om at sætte det lange pagajblad foran for at komme tilbage i nogenlunde fornuftig tid.

Tilbage ved Stampen møder vi Palo. Og konstaterer at store holde giver længere overbæringstid. Det går forholdsvis hurtigt, nu hvor vi kun er 4. Midt ude på Stampedam sidder Torben ligeså stille og vælter. Vi andre ser måbende til, mens et grillselskab hujer og klapper. Han kunne heller ikke have valgt en bedre placering af hensyn til publikum. 2 2 til Mølleåen.

Torben entrer næsten selv inden Hasse træder til med en hjælpende makkerredning. Torben ror ind til bredden, tømmer kajakken, tager roanorak på og fortsætter i sit iøvrigt våde tøj. Torben skulle også lige ordne roret. Her sender han os videre, så han kan turboro sig varm igen.

Vi blev hentet før Nymølle. Inden Nymølle er jeg lige ved at blive væltet af en fiskehejre, der letter i sivskoven 2 meter fra mig. Resten af Mølleåen gik slag i slag ... ææh overbæring på overbæring i et fantastisk flot, klart sensommerlys. Overbæringerne var også pitstop med chokolade og rosiner. Vi skulle ikke gå sukkerkolde før TCB.

Ved Bredeoverbæringen tager Torben og Hasse deres kajakker selv og når at snolde i kiosken før den lukker. Lotte og jeg går 2 gange og når det ikke. ØV

Ved sidste overbæring i Lyngby skulle Torben og Manfred blive enige om, hvem der skulle ringe hjem og sige Torben blev forsinket. Det er kun, når det er meget for sent Manfred ringer ellers ringer Torben selv. Solen var gået ned da roede ud på Lyngby Sø. Vi satte kursen direkte mod TCB og nåede frem i det allersidste dagslys. Vi lagde kajakkerne på bilen i buldermørke og kørte tilbage til klubben. Spulede dynd af kajakkerne. Tog bad. Lotte og jeg gik op spiste pizza for at få stillet den værste sult. Jeg tror, alle deltagerne sov vældig godt den nat.

Alt i alt er herlig tur. Godt initiativ!

Lars Bøthun