For tredje år i træk anløb Nova-classic sommertur Laxsjön i Dalsland i uge 29. Desværre var vejret ikke så optimalt som sidste år, det var dog muligt at ro hver dag, for selvom nogle af bygerne var lange, kom der sol ind i mellem dem.

Turen var kendetegnet af en ekstremt hyggelig stemning og gourmant-mad – det var ikke en slanketur/-kur. Desuden kunne man deltage i seriøs testsmagning af diverse lakridsshots, og man kunne blive udsat for en sand kajak-Single-Malt, der blandt andet bød på toner af havvand.

Selve teltpladsen var rimelig vandfri, men stien dertil kunne uden overdrivelse betegnes som smattet, derfor var det ganske uvurderligt at have en handlekraftig gentleman som Carsten V med. Han klunsede hengemte brædder og antikverede stakitter og lavede gangbroer, hvor vi andre kunne færdes tørskoet. Det største problem på teltpladsen var nok teltvendernisserne, der især angriber klassiske festivaltelte med overtelt – Lad dette være en uforbeholden advarsel til alle, der vælger denne boligform i Dalslandområdet.

Det var opløftende, at stabile kræfter som Lotte, Kisser, Torben, Morten, Povl Martin, Trine og Tine K kunne holde gang i aktiviteterne og konkurrencen på vandet, da der herskede en del skader, grænsende til lazaretlignende tilstande, bland flere af os andre. Heriblandt klubbens ukronede paparazzikonge, Torkil, der dog alligevel fik knipset flere billeder, der kan sikre hans otiums driverliv.

En god andel af turdeltagerne var i år Novicerne Bettina, Søren, der var så smart at tage sin MorJane med til at tage opvasken og smøre madpakke, og Anders, der desværre startede sin kajakkarriere med en overbelastning. De gutter og gutinder har potentiale, karakteristika som klynkefri, sejhed og ægte roglæde betegner dem rammende.

Havkajakpigerne, Tine og Jeanette, kom med højt humør på andendagen, men havde måske fået rigeligt af lejrlivet, de opgav i hvert fald håbet om gode roture, da vejret ikke var det skønneste – og let lokket af en totalskadet kvinde-2K (Camilla-Pernille) blev de transporteret til Säfflebussen om torsdagen.

Denne episode betød, at alle tilbageværende blev endeligt overbevist om en underlig årsagssammenhæng; hver gang den lejede bus forlod campingpladsen med passagerer var det som om, at vejret forbedrede sig betydeligt, og dette fornemme uigenkaldelige offer af fire yndige møer var nok til, at vejrguderne fremviste det vidunderligste rovejr på turens resterende feriedage – Vi takker de fire ungmøer for deres frivillige offer!

Vi takker også Anders for at stå til rådighed som chauffør ved denne og utallige andre ture for at sikre rovandet.

Underholdningen stod Jesper for. Som på tidligere sommerture underholdt han hver aften med sit fire-starter-show, hvor andre drengerøve hjertens gerne må deltage i ildspåsættelsen, bare de absolut ikke er af hunkøn (Tine!). I år havde han ydermere gemt et fabelagtigt finalenummer til den sidste aften, hvor han viste skjulte talenter som svensk slagersanger i flot duet med den svenske skønhed Paula.

Vi overvejer at ansøge bestyrelsen om en plads i bådeskuret til Paula, så vi kan tage hende ud ved festlige lejligheder.

Skrevet af Gry Elikofer,
indehaver af Stenoapotekets afdeling i Dalsland